Resume

Det anslås at minimum 180000 personer udvandrede - hovedsaglig til USA - i perioden 1868-1904. Andre kilder siger 250000 -300000 i perioden 1822-1910. Rundt regnet hver 10 dansker udvandrede og af dem 9 til USA. Så mange familier i Danmark havde en eller flere som udvandrede over tid og mange danskere har den dag i dag fjerne slægtninge i USA. Og både i min mors og fars slægt findes personer som er udvandrede.

Min farfars slægt

Her udvandrede min oldemors bror Hans Christian Hansen til USA. Efter familieoverlevering modtog hans 2 søstre - efter 1932 - en mindre arv efter ham . Hans mål var Jacksonville, Minnesota og han udrejste da han var 21 år. Jeg har ikke kunnet finde yderligere data på ham. Men arven til søstrene tyder på han måske har været barnløs.

Hans onkel - min tipoldefars bror - som også hed Hans Christian Hansen - udvandrede da han var 27 år, 21 år tidligere i 1878. Hans første mål var New York State. Dorte Buch vil sende noget materiale der uddyber dette punkt.

Min farmors slægt

Min farmors onkel på sin fars side udvandrede som 20 årig i 1893 til Ohio. Han flytter senere til Californien hvor han dør i 1951. Min farmor har endvidere 2 halvsøskende på sin fars side, som udvandrede efter 1908 til USA. Johannes Nielsen og Erna Nielsen. Johannes døde i 1937 og Erna i 2000. Begge havde børn og Ernas børn bor i dag i Californien.

Min mormors slægt

P� min mormors side er en nevø og niece - Bent og Inger - børn af hendes bror Johannes Kristiansen - udvandret til USA i 1960'erne.

Min Mormors farfar havde en søster som udvandrede allerede omkring 1854 og døde i Kansas i samme år. Hun var ifølge familysearch.org konverteret og blevet mormon og var udvandret med ægtemand fra Danmark.

Min morfars slægt

Her er p.t. ingen informationer om udvandrede personer.


Dokumentation

Hans Christian Hansen - Mads Hansens søn - emigrationskontrakt

Hans Christian Hansen - Mads Hansens bror - emigrationskontrakt

Rasmus Hansen - Mads Hansens bror - emigrationskontrakt

Martin Nielsen - Jørgen Christian Nielsens bror - emigrationskontrakt

Martin Nielsen - Dødsattest